Skip to main content

The best Aurora Forcast for Tromsø and Malangen

Det fortryllende skuet av nordlyset, også kjent som Aurora Borealis, har fengslet hjerter og sinn i århundrer. Den blendende visningen av levende farger som danser over nattehimmelen er et naturfenomen som forekommer i polare strøk, og skaper et magisk lysshow som er både fengslende og oppsiktsvekkende. For de som er ivrige etter å være vitne til denne himmelske forestillingen, er det avgjørende å forstå og følge nordlyset prognosen for å maksimere sjansene for å oppleve dette ekstraordinære fenomenet.

Hvorfor skinner nordlyset?

Nordlyset oppstår på grunn av samspillet mellom ladede partikler fra solen og jordens magnetfelt og atmosfære. Når disse ladede partiklene kolliderer med atmosfæregasser, som oksygen og nitrogen, sender de ut lys i varierende farger, og skaper den imponerende visningen vi kjenner som Aurora Borealis. Intensiteten og synligheten av nordlyset avhenger av ulike faktorer, inkludert solaktivitet, geomagnetiske stormer og værforhold.

Hvilken Aurora forcast skal jeg benytte meg av?

Det finnes flere tjenester som prøver å gå deg i en forcast, men det enkle er ofte det beste!
Sjekk den lokale værmeldingen på yr.no. Hvis det er skyfritt vil det være over 50% sannsynlighet for at det blir nordlys i løpet av løpet av den mørke perioden av døgnet i vintermånedene oktober – mars. Det viktigste er å bruke tiden uten på et sted hvor det ikke er lysforurensning.

Hva er den beste appen for Northern Lights forcast?

Personlig liker jeg applikasjonen “Hello Aurora” som finnes både til iPhone og Android. Hello Aurora fungerer også som et sosialt medium. Andre brukere tar bilder når det er nordlys og deler det i applikasjon. Du vil da motta en push varsling på din mobiltelefon og kanskje er du heldig å få meg deg det vakre lyset.

Den avanserte versjon, hva påvirker styrken av nordlyset?

For å øke sjansene for å være vitne til nordlyset, er det avgjørende å holde seg informert om Aurora prognosen. Denne prognosen gir verdifull informasjon om forventet intensitet, sted og timing av nordlysets aktivitet. Flere online verktøy og apper, som Space Weather Prediction Center (SWPC) og nettsider for aurora prognoser, tilbyr sanntidsdata og prognoser basert på solvind, geomagnetisk aktivitet og andre relevante faktorer.
Nøkkelfaktorer i Aurora Prognosen:

 • Solvindhastighet og Tetthet:
  • Høy solvindhastighet og økt tetthet av solvind bidrar til mer intens og levende nordlysshow. Overvåking av disse faktorene hjelper til med å forutsi sannsynligheten for et bemerkelsesverdig aurora-arrangement.
 • Geomagnetisk Aktivitet:
  • Jordens magnetfelt spiller en avgjørende rolle i formingen av nordlyset. Geomagnetiske stormer, utløst av solstormer og koronamassedumpninger, kan forsterke auroraaktiviteten. Hold et øye med KP-indeksen, som måler geomagnetisk aktivitet på en skala fra 0 til 9.
 • Sted og Tid:
  • Nordlyset er vanligvis synlig i høye breddegrader, som Skandinavia, Canada, Alaska og Island. Prognosen gir informasjon om hvor og når auroraen mest sannsynlig vil være synlig, slik at du kan planlegge ditt nordlys-eventyr deretter.

 

Tips for å Jakte på Nordlyset:

 • Hold deg Oppdatert:
  • Sjekk jevnlig pålitelige kilder for Aurora-prognoser for å holde deg informert om gjeldende og kommende auroraaktivitet.
 • Velg Riktig Sted:
  • Om du først velger å dra på ferie for å oppleve nordlyset, velg et sted med minimalt med lysforurensning(Lys og gatelys). Det er ikke anbefalt å bo i en by eller ett tettbygd strøk.
  • Oppsøk områder uten lysforurensning eller bo i et område uten lysforurensning, mørke himler for å maksimere sjansene for å oppleve en livlig auroraforestilling.
 • Vær Tålmodig:
  • Selv om prognosen kan gi innsikt, er det ingen garanti for å være vitne til nordlyset. Vær tålmodig og forberedt på å tilbringe tid utendørs under det optimale visningsvinduet.
 • Fang Øyeblikket:
  • Ta med et kamera med manuelle innstillinger for å fange skjønnheten i nordlyset. Lang eksponering kan avsløre intrikate detaljer og levende farger.

 

Konklusjon

Å jakte på nordlyset er en spennende og givende opplevelse for de som ønsker å være vitne til et av naturens mest fengslende fenomener. Ved å forstå og følge Aurora-prognosen kan entusiaster øke sjansene for å være på rett sted til rett tid for å oppleve den hypnotiserende dansen til nordlyset. Så, gjør deg klar, hold deg informert og gjør deg klar til å legge ut på et himmelsk eventyr under det skimrende lyset av nordlyset.

Malangen Resort ligger 70 minutter sør for Tromsø og har miniumalt med lysforurensning. Malangen er en hot-spot for nordlys og over 80% av våre gjester ser nordlyset mens de bor hos oss.