De syv toppene

Syv av toppene på Malangshalvøya er rundt en halv times kjøretur og lett tilgjengelig med transport fra resorten. Ulike ruter opp fjellene er kartlagt av topptur- og skredekspert Espen Nordahl, som bokstavelig talt har skrevet boken om “Toppturer i Troms”. Nordahl har brukt egne erfaringer og lokale kjentmenns kunnskap når han har utformet rutene opp og ned fra fjellene. Disse rutene og kartmateriale er grunnstenen for å kunne beskrive de beste turene på Malangshalvøya i detalj, samt for å kunne gjennomføre turer opp på fjellene så sikre som mulig.

Malangen Resorts “Resort to Summit”-gjester går i fotsporene til noen av de dyktigste, arktiske fjellfolkene Norge kan by på.

Malangen Resort har i sesongen 23/24 ikke guidede turer til de syv toppene.

Toppturene til Malangen Resort er laget i samarbeid med Espen Nordahl (f. 1960). Han har vært blant de ivrigste toppturentusiastene i Tromsø siden han flyttet til byen i 1982. Han har jobbet som prosjektleder i CARE – Center for Avalanche Research and Education ved UiT Norges arktiske universitet og som snøskredvarsler for The Norwegian Energy Regulatory Authority. Nordahl er redaktør av boka Trygge Toppturer.

Nordahl har forfattet boka Toppturer i Troms som er selve bibelen for skifolket i toppturhovedstaden Tromsø.